Nieuws

Belgisch koningspaar ontmoet straatkinderen in Rio

Gepost op

Koning Filip en koningin Mathilde hebben vandaag een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de Braziliaanse organisatie voor straatkinderen Amar, en de Belgische partner-ngo kiyo. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het Belgische koningspaar het project ter plaatse -in een sloppenwijk of favela- zou gaan bezoeken, maar dat werd door de lokale autoriteiten verboden, zo raakte vandaag bekend.

Bij de ontmoeting vandaag waren ook vier straatkinderen. Zij kregen van de koning en koningin een volledige collectie Kuifje-albums, in het Portugees.

...

Kinderrechtenorganisatie betreurt dat bezoek koningspaar aan favela wordt afgelast

Gepost op

(Belga) Kiyo, een ngo die zich inzet voor kinderrechten, is niet te spreken over het feit dat het bezoek van het Belgische koningspaar aan een straatkindproject in Rio de Janeiro op het allerlaatste moment werd afgelast. De organisatie hoopt nu dat de kinderen alsnog kennis kunnen maken met koning Filip en koningin Mathilde.

...

Koningspaar mag favela's niet bezoeken

Gepost op

Koning Filip en koningin Mathilde mogen geen bezoek brengen aan de sloppenwijken in Rio de Janeiro. Dat verneemt VTM NIEUWS-journaliste Romina Van Camp, die ter plaatse is. De Braziliaanse overheid verbiedt het koningspaar om de favela's te bezoeken, omdat hun veiligheid er niet gegarandeerd kan worden.

Het koningspaar verblijft naar aanleiding van de Olympische Spelen sinds gisteren in Rio. Vandaag stond een bezoek aan een sociaal project in de sloppenwijk op het programma, maar dat gaat dus niet door. 

...

Fotoalbums

>> alle fotoalbums bekijken


Nieuwsbrief