Nieuws

Het centrum Drop-in, een oplossing voor straatkinderen uit de provincie Ngozi

Gepost op

Bujumbura, Burundi, 19 oktober 2015.

In de Burundese grootsteden wonen duizenden kinderen op straat, voornamelijk jongens, altijd in de hoop wat geld te krijgen van voorbijgangers. Het zijn vooral weeskinderen of kinderen uit een stiefgezin die uit wanhoop hebben beslist te vluchten om op straat te leven. Gekoppeld aan een demografische groei en extreme armoede zijn er talrijke factoren die de ontwrichting van families mogelijk maken.

...

Braziliaans parlement maakt minderjarigen zondebok van eigen armoede

Gepost op

Op 9 september 2015 werd Cristian, een twaalf-jarige jongen uit een favela, neergeschoten door de militaire politie. De bewoners van Manguinhos, een sloppenwijk ten westen van Rio de Janeiro, voerden protest, maar dit werd met militaire macht neergeslagen.

...

Burundi 2015 - verkiezingen, een democratische uitdaging

Gepost op

Vandaag wordt er in het nieuws veel gesproken over Burundi. Het verkiezingsproces is begonnen. Het zijn de derde democratische verkiezingen sinds het einde van de burgeroorlog en de Arusha-akkoorden, ondertekend op 28 augustus 2000. Burundi is één van de armste landen in de wereld. Het staat momenteel op de 185e plaats van de 187 in de ranking van de Human Development Index (PNUD2011), en de uitdagingen zijn talrijk.

...

Fotoalbums

>> alle fotoalbums bekijken


Nieuwsbrief